top of page

A kemény munka meghozza a gyümölcsét

A BME Motorsport csapata 2019. június 27-én bemutatta első versenyautóját, az FRC-006-ot.


Miért FRC-006? A megoldás nagyon egyszerű, mivel az egyetem első Formula Student csapata 2007 és 2012 között már épített öt belsőégésű motorral működő FS autót, így ezt a sorozatot kívánta folytatni a csapat is /FRC = Formula Race Car/.


Az eseményen bemutatásra került a csapat, és elmondtuk, miért vállalunk plusz munkát az egyetemi tanulás mellett. Majd szó esett a három versenyről (FSNL, FSEAST, FSCZ), amelyek közül a hollandiai versenyre már július első hetén útnak indul a csapat. A BME Motorsport számára minden verseny nagyon fontos, hiszen olyan tudással gazdagodhatnak a tagok, amelyek nagyon komolyan meghatározzák a csapat következő szezonját. Itt kell kiemelnünk azt is, hogy a csapat már elkezdte a felkészülést és tervezést a 2020-as szezonra, mely rengeteg erőt és kitartást igényel.


Szó esett arról is, hogy a BME Motorsport csapata már a kezdetektől fogva tudta, hogy a győri motorfejlesztő csapat, SZEngine motorját szeretné az autóba beépíteni. Ezzel olyan helyzetet teremt, amely megteremti a két egyetem csapata közötti szorosabb együttműködést .


Az előadás az új autó rövid technikai ismertetésével zárult, majd lehullott a lepel az autóról, amelyet a támogató cégek logói díszítenek. A BME Motorsport minden tagja nagyon hálás azoknak a cégeknek, amelyek a 2019-es szezonban segítő kezet nyújtottak, hogy megfelelő körülmények között tanulhassunk, professzionális eszközökkel. Reméljük a 2020-as szezonban is mellettünk fognak állni. Külön köszönjük az egyetem munkatársainak is a nekünk nyújtott segítséget!



bottom of page