top of page

FS Easter 2024: szezonkezdet

2024 junius 21. és június 23. között megrendezésre került a szezon első versenye, a FS Easter.  A megmérettetés, ami a ZalaZone tesztpályán került megrendezésre még csak próba jellegű volt, hiszen ezen esemény nem számít bele a világranglista állásába, de olyan neves csapatokkal mérhettük össze tudásunkat, mint a TU Wien.Ez a verseny mindenkinek így nekünk is egy „éles teszt” volt. Hivatalos környezetek között itt próbálhattuk ki először az autónkat, az FRC-11-et. Így a hétvégénknek nagyon fontos részét képezte a gépátvétel, aminek keretei között hosszú órákon át tartó ellenőrzéseken ment át az autó, amiknek hála megbizonyosodhattunk arról, hogy az FRC-11 a 2024 szabályrendszernek megfelelő és versenyre kész. Ezek az ellenőrzések nagyon hasznosak számunkra, hiszen visszajelzést kapunk arról, hogy szabályos autót építettunk-e a szezonra, vagy ha nem mik azok a megoldások, amin változtatnunk kell.


Nem csak statikus, de dinamikus ellenőrzésen is átesett az autónk, ahol annak hangerejét, fék és kritikus rendszereit vizsgálták át.


Itt sajnos jelentkeztek olyan hibák, amilyenekkel eddig még nem találkoztunk, így nem is minden esetben tudtuk őket javítani. Emiatt és a hétvége szűk időterve miatt sajnos nem minden versenyszámon tudott részt venni a csapatunk, hiszen inkább az autó szabályosságát és biztonságosságát helyeztük előtérbe, a megtett kilométerek és a dobogó helyett.Mindemelett az esemény a csapatunknak is remek lehetőséget biztosított a felkészülésre. Volt lehetőségünk gyakorolni a statikus versenyszámokat, amelyeken az FS Easter szakértői bírái által adott értékelések remek visszajelzést jelentettek csapattagjaink számára. Ezekre alapozva sokkal jobban teljesíthetünk majd a szezon többi versenyén.Bő egy hónappal az első versenyünk előtt remek felkészülési lehetőség volt számunkra az FS Easter, ahol rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak. A következő pár hét tesztjeivel együtt magabiztosan vágunk majd neki az FS Austria-nak. Köszönjük az FS Easter stábjának a szervezést!

Comentários


bottom of page