top of page

Sikeres regisztrációs kvízeket tudhat maga mögött a BME Motorsport csapata

Az idei évben 2021. február 5-én, pénteken került sor a regisztrációs kvízekre, amelyek eredménye alapján eldőlt, hogy az egyes csapatok mely Formula Student versenyekre juttottak ki a 2021-es szezonban.


Az egész napos megmérettetés során csapatunk a koronavírus-járvány okozta helyzet - vagyis az otthonról való feladatmegoldások - ellenére sikeresen helytállt, erről az eredmények tesznek tanúságot.

A csapatoknak a kvízeken olyan feladatokat kell megoldaniuk, amelyek egyes mérnöki problémák megoldására fókuszálnak, emellett gyakran fordulnak elő a Formula Student szabályzatával kapcsolatos kérdések is.


A kvízeken elért pontszámok mögött komoly felkészülés állt, amelynek folyamata már tavaly év végén elkezdődött a minél sikeresebb részvétel érdekében. A gyakorlás során csapattagjaink fejlesztették a feladatmegosztás hatékonyságát, így csökkentve az egy-egy feladatra szánt idő mennyiségét, amely kulcsszerepet játszik az egyes versenyek rajtlistáján való elhelyezkedésben.


Az összehangolt munka eredményeként örömmel jelentjük be, hogy a BME Motorsport csapata első helyen jutott ki a hollandiai Formula Student Netherlands versenyre a belsőégésű motorral felszerelt versenyautók (CV) kategóriájában, emellett a hazánkban megrendezendő Formula Student East verseny kvízén a második legeredményesebb csapatként végeztünk. Továbbá a csehországi Formula Student Czech Republic versenyére is érvényes regisztrációval rendelkezünk a 2021-es szezonban, mivel a tavalyi sikeres nevezésünket a megmérettetés COVID-19 járvány miatti eltörlése után áthozhattuk az idei évre. Mindezen felül csapatunk a Formula Student Austria kvízén is elérte a nevezéshez szükséges pontszámot.


Versenyek, amelyekre tehát csapatunk sikeresen nevezett a 2021-es szezonban:

  • Formula Student Netherlands (2021. július 4-8., Assen, Hollandia)

  • Formula Student Czech Republic (2021. júl. 26. - 2021. aug. 1., Most, Csehország)

  • Formula Student East (2021. augusztus 3-8., ZalaZone, Zalaegerszeg)

Comments


bottom of page