top of page

Véget ért a 2021-es Formula Student versenyszezon

Egy év kihagyás után ismét felbőgtek a motorok a nemzetközi Formula Student versenyeken. Bár a koronavírus-járvány miatt számos szervező alkalmazott hibrid megoldásokat a versenyek lebonyolítására, az eseményeken való személyes részvétel minden csapattagunknak felejthetetlen élménnyé vált, amely során számos tapasztalatot szereztünk. Az eredményeinket összefoglaló táblázat cikkünk végén található.


Formula Student Easter

Június 18. és 20. között került megrendezésre a Formula Student Easter a Hungaroringen, amely a versenyszezonra való megfelelő felkészülést célzott segíteni. A hazai és külföldi csapatokból álló "mezőny" tagjaként mind a statikus és mind a dinamikus versenyszámokban kipróbálhattuk magunkat, ahol valódi Formula Student bíráktól kaptunk értékes visszajelzéseket. Az esemény remek ráhangolódás volt a versenyszezonra, nem mellesleg a visszajelzéseknek köszönhetően felkészültebben vágtunk neki a ránk váró megmérettetéseknek.


Formula Student Netherlands

A szezonunk első versenyét hibrid formában tartották meg, hiszen amíg a statikus versenyszámok június 25. és 27. között online formában zajlottak, addig a dinamikus versenyszámokat július 4. és 8. között a hollandiai TT Circuit Assen versenypályán rendezték meg.


A járvány miatt az eseményre csupán 6 csapattagunk utazhatott ki, ennek ellenére sikeresen helytálltunk, és az összetett 15. helyen végeztünk.


Formula Student Czech Republic

A második versenyünkre július 27. és augusztus 1. között került sor a csehországi Autodrom Most versenypályán. A szintén hibrid formában megtartott megmérettetésen csapatunk a szezon legjobb eredményét érte el, amely elsősorban annak volt köszönhető, hogy a csapat történetében először sikeresen teljesítettük az Endurance (hosszútávú) versenyszámot. A dobogóról éppen lemaradva csapatunk a negyedik helyen végzett.


Formula Student East

Szezonunk utolsó versenyére augusztus 7. és 11. között a Hungaroringen került megrendezésre. Hosszú várakozás után ez volt az első verseny, ahol minden versenyszámot személyes formában bonyolítottak le, így a járvány alatt érkezett tagjaink egy teljes Formula Student versenyhétvégét tudtak teljesíteni. A hazai versenyünknek számító Formula Student Easten természetesen a többi magyar csapat is képviselte magát, a kategóriánkban a második legeredményesebb hazai csapatként végeztünk.

​Versenyszám

Formula Student Easter

Formula Student Netherlands

Formula Student Czech Republic

Formula Student East

Business Plan Presentation

P3

P9

P2

P7

Cost & Manufacturing

P2

P23

P2

P12

Engineering Design

P7

P11

P15

P13

Acceleration

P2

P11

P9

P11

Skidpad

P6

P13

P2

P6

Autocross

-

P14

P8

P7

Endurance

-

-

P5

-

Efficiency

-

-

P2

-

Overall

P6

P15

P4

P12

A 2021-es szezon eredménytáblázata


Comments


bottom of page