top of page

A hibrid hajtás a siker titka

Csapatunk, a belső égésű Formula Student kategóriában versenyző BME Motorsport, mind a statikus, mind pedig a dinamikus kategóriában sikeres 2023-as szezon után nagy célokkal vág neki a 2024-es idénynek.

 

A szezon kezdete előtt Balogh Eszter csapatkapitányunk és Havasi Marcell főmérnökünk vezetésével átalakítottuk a csapat struktúráját. Az évet két fő időszakra; design, illetve tesztelési- és verseny időszakra osztottuk fel.

A tervezési időszak alatt mérnökeink specializációjik szerint kompozit, mechanikai tervezés, motor tervezés, hibrid és elektronikai csoportokra oszlanak. Velük együtt segíti még a csapat munkáját a marketing & szponzorációs és az adatelemző csoportunk. Csoportjaink mindegyike a szeptember – októberben lezajlott tagfelvétel óta csatlakozott új tagok lendületével felfrissülve dolgozik majd a sikerekért az elkövetkezendő szezonban.

A design időszakunk fő célja a hibrid hajtás tökéletesítése lesz. Már tavaly is kísérleteztünk ezzel a technológiával, azonban 2024-re az erre vonatkozó szabályok egységessé váltak, remek lehetőséget biztosítva ezzel számunkra. Csapatunk az első két kerékhez beszerelt egy-egy agymotortól vár nagy sikereket, ugyanis az elektromos hajtással kiegészülve nagyobb kanyar kimeneti, valamint egyensbeli tempóra számíthatunk az autótól. A hibrid hajtás terén tavaly megszerezett tapasztalataink sokban fognak segíteni minket, hiszen a mérnök csapatunk magját az előző szezon tapasztalataival felvértezett mérnökeink adják.

Továbbá nagy hangsúlyt kap még a belső égésű motor teljesítményének növelése, a két hajtás összehangolása és az autó megbízhatóságának minden téren való növelése.


A hajtásban bekövetkező fejlesztéseknek köszönhetően a monocoque geometriája is megújuláson esik majd át, ezért kijelenthető, hogy a 2024-es szezonra épített autónk alapjaiban is nagy változáson megy majd keresztül.

A design-t követi majd a tesztelési és verseny időszak, aminek kezdetét a májusi Rollout eseményünk fogja jelenteni. Csapatunk 2024-ben is megcélozza a dobogó legfelső fokát.




bottom of page