top of page

Egy szuperautó és Wéber Gábor a BME-n! - A BME Motorsport Design Freeze-e

Sok várakozást és készülődés követően február 19-én a Műegyetem dísztermében megrendezésre került a Design Freeze eseményünk!


         


   A rendezvényünk fő célja a 2024-es autónk design koncepciójának bemutatása volt, de igyekeztünk izgalmas programokkal és érdekeségekkel színesebbé tenni ezt az alkalmat a vendégeink számára. A bejáratnál a 2023-as autónk az FRC-X mellett a DRX Sport jóvoltából egy Lamborghini Huracán EVO várta a látogatókat.

 

A vendégfogadást követően csapatkapitányunk Balogh Eszter és főmérnökünk Havasi Marcell beszéde nyitotta meg a színpadi programok sorozatát. Eszter beszélt arról, hogy mi is az a Formula Student, kik vagyunk mi, a BME Motorsport és, hogy milyen eredményeket értünk el az előző szezonokban. Mesélt arról is, hogy hogyan épül fel a csapatunk és, hogy ez miként változik majd meg a gyártás és a versenyek miatt a szezon második felére.




Balogh Eszter (csapatkapitány) és Havasi Marcell (főmérnök)

Havasi Marcell beszámolójában a technikai részleteké volt a főszerep. Itt esett szó először arról, hogy miben változik majd a 2024-es autónk, az FRC-11 a tavalyi autóhoz képest. A legnagyobb fejlesztésen a hajtáslánc esett át. Az előttünk álló versenyszezonra kitűzött legnagyobb célunk egy hibrid hajtás kifejlesztése volt, amit sikeresen abszolvált a csapat. A jövőben pedig szeretnénk ezzel a technológiával kiegészülve a lehető legsikeresebben teljesíteni a 2024-es szezon versenyeit.



Ezt követte a délután fénypontjának mondható kerekasztal beszélgetés, Dr. Harth Péter egyetemi adjunktus, Wéber Gábor Forma-1-es szakkommentátor (aki az OMV-nek köszönhetően látogatott el hozzánk) Kardos Bálint, a Bosch hibrid autó szimulációs felelőse és Havasi Marcell főmérnökünk között. A beszélgetés központja alapvetően a hibrid volt, de olyan kérdések is megvitatásra kerültek, mint ennek használatának a jövője, mind a közúti autózásban, mind a motorsportban.  Szó esett a versenysport és az autóipar kapcsolatáról és arról, hogy ezek fejlesztései hogyan hatnak egymásra. (Ezek a kérdések nagyon fontosak számunkra, hiszen a mi csapatunknak a céljai közé tartozik, hogy a hallgatók tanulmányait oly módon segítse, hogy a csapattársaink akár az autóiparban, akár a versenyzésben helyezkedhessenek el) Felmerült az autózás múltjának, jelenének és jövőjének a kapcsolata. Előkerült az a kérdés is, ami minket itt a Motorsportnál nap, mint nap foglalkoztat, mégpedig, hogy mitől jó egy versenyautó. 


 

A beszélgetés után vendégeink egy állófogadáson vehettek részt, ahol a csapatunk részegységei (Motor, Futómű, Váz, Elektronika, Aero, Hibrid) külön standokkal képviselték magukat. Ezeknél a kitelepüléseknél az érdeklődők az adott részleg mérnökeitől tudhattak meg többet az FRC-11 végleges designjáról.



Nagyon szépen köszönjük a szponzoraink támogatását! Nélkülük se az autónk fejlesztései, se az eseményeink nem jöhetnének létre! Külön köszönjük a DRX Sport támogatását, akik egy elképesztő szuperautóval tették színesebbé az eseményt! Szeretnénk megköszönni az OMV támogatását, akik jóvoltából Wéber Gábor látogatott el hozzánk! Valamint Gábornak is szeretnénk megköszönni a közös munkát! Végül szeretnénk megköszönni minden érdeklődőnek, hogy eljött a Design Freeze eseményünkre! Hajrá Motorsport!

bottom of page